Resten av siden
Tannlegeskrekk

Hver tiende nordmann lider av tannlegeskrekk (odontofobi), men i dag kan vi tilby mye hjelp og lindring for den som er redd.

Det vanskeligste for den som er redd for tannlegen er mange ganger å ta kontakt med en tannlege. Det  kan være bra å vite at vi ser det som en av våre fremste oppgaver å hjelpe de som er redd. Det viktigste er først og fremst at du som pasient trives og kjenner deg trygg hos oss.

Behandlingsalternativer
Som lindring og hjelp finnes det flere alternativer for den som er redd for tannlegen. De første gangene kan det av og til være aktuelt å ta beroligende tabletter som vi skriver ut resept på før du kommer inn på behandlingsrommet. Vanligvis avtar dette behovet etter noen besøk hos oss. Ved første besøk setter vi av god tid til undersøkelse av tennene og hører hva slags erfaring du har fra tidligere tannlegebesøk.

Snakk med oss og fortell hvordan du har det. Vi har lang erfaring med pasienter med tannlegeskrekk/ odontofobi og har lagt forholdene ekstra godt til rette for at behandlingen skal være smertefri og så behagelig som mulig.

Moderne tannbehandling innebærer også at forebyggelse av skader er en viktig del av behandlingen. Om det først oppstår en skade som krever behandling medfører dagens behandlingsmetoder mye mindre boring enn før. Vi har nemlig nå materialer som både er tannfargede og som kan limes fast til tennene, noe som gjør at tennene ikke svekkes i like stor grad som tidligere.Det har nå også kommet teknikker som gjør at man kan fjerne karies uten å bore.

Et godt tips til deg som er redd for tannlegen er å bestille en time hos oss i dag slik at du får snakket med oss om tennene dine. Vår erfaring er at mange er svært lettet når de først har kommet til oss og ser at det ikke var så skummelt som de hadde trodd.

Vanskelig  å ta kontakt med tannlege

Undersøkelser viser at cirka 10 prosent av befolkningen lider av uttalt tannlegeskrekk og cirka tre prosent av en ekstrem redsel, som ofte fører til at man unngår å besøke tannlegen.

Årsakene til tannlegeskrekk er flere, men mange forteller om skremmende opplevelser hos skoletannlegen eller at tidligere tannbehandling har vært smertefull. Moderne tannbehandling innebærer heldigvis at vi prioriterer å forebygge skader før de oppstår. Om det skulle være behov for behandling vil dette innebære mye mindre boring enn før og vi legger stor vekt på at behandlingen skal være smertefri. At våre pasienter blir forklart hva som skal skje før behandlingen er også med på å redusere redselen for tannlegebesøket.

Bestill tannlegetime

Personalia


Har du vært kunde tidligere?

JaNei

Er du student?

JaNei

Ønsket time?

Ønsket dag:

Ønsket tid:

Hva gjelder det?

Undersøkelse og tannrensTannrensVurdering av tannsett og kostnadEstetisk tannbehandlingBlekingSkifte ut gamle fyllinger med hviteTannbehandlingsskrekkTrekke tannSmerter/hevelseProblemer med visdomstannUlykke/traumeMangler en eller flere tennerImplantatbehandlingRotfyllingTannkjøttsykdomAnnet - Vennligst skriv årsak herdin lokale tannlege i Ålesund sentrum

Telefon 70 10 06 00

Røysegt. 15, 6003 ÅLESUND 5. etg.

Man – fre 08:00 – 16:00

 

© 2018

Webløsning levert av plan_media
opp

opp