Resten av siden
Sjekkliste for å motvirke dårlig ånde

En god munnhygiene og behandling av eventuell tannløsningssykdom er viktig for å bli kvitt vond lukt fra munnen.

• Regelmessige besøk hos tannlegen eller tannpleieren for rengjøring og kontroll er en forutsetning for en sunn og velluktende munn.

• Børst tennene morgen og kveld med en fluortannkrem. Undersøkelser viser at lukten ofte kommer fra de bakre delene av tungen. Børst derfor også tungen eller bruk en tungeskrape.

• Bruk tanntråd eller noe alternativt for rengjøring mellom tennene en gang pr dag. Det beste er å gjøre dette rett før leggetid.

• Om du har avtagbare proteser er det lurt å ta dem ut om natten hvis ikke vi anbefaler noe annet.

• Munnskyllemidler har som oftest en høyst forbigående effekt på dårlig ånde. Mange ganger har det ingen effekt i det hele tatt. Om du regelmessig må bruke slike midler for å skjule vondt lukt fra munnen er det bedre at du rådfører deg med oss i tannhelseteamet.

• Om du synes det vanskelig å holde rent kan tannlegen eller tannpleieren anbefale spesielle bakteriedrepende midler som et supplement.

• Sukkerfri tyggegummi kan hjelpe noe. Først og fremst ved at de stimulerer spyttproduksjonen.

• Om du tror at du har konstant dårlig ånde er det lurt å skrive ned hva og når du spiser i 3-7 dager og viser det til tannlegen. Informer alltid tannlegen om du har hatt legebehandling eller har begynt med noen nye medisiner siden siste besøk.

God ånde?
For å få god ånde gurglet i tidligere tider en del folkeslag seg med en blanding av honning og vin. Det sies at danskene, akkurat som kineserne, pleide å gni tennene med sin egen morgenurin og litt salt. I Sverige holdt mennesker tennene rene ved å tygge på granbark og dyresener.

Bestill tannlegetime

Personalia


Har du vært kunde tidligere?

JaNei

Er du student?

JaNei

Ønsket time?

Ønsket dag:

Ønsket tid:

Hva gjelder det?

Undersøkelse og tannrensTannrensVurdering av tannsett og kostnadEstetisk tannbehandlingBlekingSkifte ut gamle fyllinger med hviteTannbehandlingsskrekkTrekke tannSmerter/hevelseProblemer med visdomstannUlykke/traumeMangler en eller flere tennerImplantatbehandlingRotfyllingTannkjøttsykdomAnnet - Vennligst skriv årsak herdin lokale tannlege i Ålesund sentrum

Telefon 70 10 06 00

Røysegt. 15, 6003 ÅLESUND 5. etg.

Man – fre 08:00 – 16:00

 

© 2018

Webløsning levert av plan_media
opp

opp