Vi benytter informasjonskapsler på denne nettsiden for å blant annet måle hvilke sider som blir besøkt og hvilke kanaler som fungerer best. 

Ved å besøke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler.

FORSIDE > Munnhygiene

Munnhygiene

Munnen inneholder alltid mange bakterier. En del bakterer fyller en viktig funksjon, mens andre kan forårsake stor skade.

I Norge er vi flinke til å børste tennene hver dag, og det er bra, men det samles likevel bakterier og matrester mellom tennene der tannbørsten ikke kommer til. Når bakteriene blir liggende igjen over lengre tid, blir tannkjøttet irritert. Kroppens forsvar settes da i gang og tannkjøttet hovner opp og vil lett blø.

Dårlig ånde

Om bakteriene får ligge igjen, lukter det dessuten ganske ille. En lukt man selv ikke kjenner fordi man er vant til den - men omgivelsene merker den...

Med en god munnhygiene reduserer du betydelig risikoen for dårlig ånde og sykdommer som karies og tannløsning.


Tips!

I tillegg til vanlig tannstell kan det også være nødvendig å "skrape" tungen. Tungen har mange små furer på overflaten hvor bakterier kan feste seg.

Om du plages med dårlig ånde kan det være lurt å rengjøre også her. Du kan børste oversiden av tungen med en myk tannbørste, eller bruke en spesiell tungeskrape som kjøpes på apoteket. Tannkrem eller spesielle skyllemidler som inneholder sink har også vist å ha en gunstig effekt ved dårlig ånde.

 


Våre tannbehandlinger